donderdag 10 februari 2011

The Story of a Boring Lesson

Iedereen kent ze wel, van die saaie lessen waar zelfs een verhaal over de grootste cake van de wereld even interessant klinkt als een verhaal over de opbouw van een bacterie. Soms lukt het je dan nog om je erover heen te zetten, en aantekeningen te maken, waardoor het toch een vruchtbare les wordt, maar *heel* soms heb je zo geen zin meer in school, dat je maar iets anders gaat doen.
Wat je dan kunt doen:
1.) Tel dingen, het aantal tegels op de vloer, het aantal kleine gaatjes in het plafond, de posters/schilderijen aan de muren, of het aantal haren op het hoofd van degene die voor je zit.
2.) Bekritiseer ieder klasgenootje, en geef ze een cijfer van 1-10. Kijk naar persoonlijkheid, looks, outfit, haar, etc.
3.) Speel Bingo met je vrienden. Schrijf van te voren een stuk of acht woorden op, en elke keer als de leraar het woord zegt, mag je er eentje afstrepen. Degene die als eerste Bingo heeft, heeft gewonnen. (Als je heel veel lef hebt; Degene die als eerste Bingo heeft, gaat staan en roept heel hard BINGO!)
4.) Speel Boter, kaas en eieren spelen
5.) Stuur briefjes heen en weer met grappige tekeningen en andere boeiende info
6.) Speel Kamertje verhuren met een klasgenoot
7.) Schrijf in de agenda van een vriend/vriendin
8.) Hele les op je tafel in kleermakerszit mediteren, Als de leraar vraagt wat je doet, zeg je dat je last hebt van concentratie problemen, en dat dit een manier is om je beter te concentreren...
9.) Kijk je leraar/lerares net zo lang aan, tot hij weg kijkt, het duurt vast een tijdje voor hij/zij weer durft te kijken, heb jij even vrij spel.
10.) Koop een lege map, en teken een dambord op je map. Elke keer als je je dan verveeld, kun je samen met je buurman/vrouw met ronde papiertjes dammen spelen.

Nou, dat waren er 10. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het meestal heel interessant op school *ahem* maar soms heb je gewoon van die uren dat je je echt niet kunt concentreren. En dan wordt je daar later zelf de dupe van....

Heb jij nog tips die je kunt doen tijdens de les? Laat het me weten!

Xxx Loes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten